Dura Vermeer lanceert Blokje Omhoog: circulaire houten appartementen

Nieuws 22-02-2021 om 12:52 - Aannemers en bouwbedrijven - Alle rubrieken


Dura Vermeer lanceert Blokje Omhoog: circulaire houten appartementen

Dura Vermeer Bouw Hengelo lanceert het nieuwe product in haar houtbouwassortiment: Blokje Omhoog. De aannemer speelt daarmee volgens een nieuwsbericht in op de stijgende vraag naar betaalbaardere en duurzame appartementen. Met een ‘Smart Box’ als kern kunnen kant-en-klare modules op de bouwlocatie worden gestapeld tot een appartementencomplex.

Dura Vermeer heeft het grondgebonden houtskeletbouwproduct Blokje Om naar eigen zeggen de vertaalslag gemaakt naar de gestapelde bouw. “Door te bouwen met hout kunnen we vaart maken in de grote woonopgave”, aldus het bedrijf. “Het modulaire houtbouwproduct biedt perspectief voor woonopgave woningcorporaties.”

Kant-en-klare modules

Blokje Omhoog kan worden ingezet voor zowel nieuwbouw als vervanging van bestaand vastgoed. De appartementen worden opgebouwd uit een kant-en-klare ‘Smart Box’, bestaande uit een constructief frame met houten wanden en vloeren. Deze slimme module bevat alle techniek die nodig is om het appartement van warmte, water en elektra te voorzien. Rondom worden geprefabriceerde houtskeletbouw wanden en vloeren bevestigd. De appartementen zijn volledig demontabel, waardoor materialen elders hergebruikt kunnen worden.

De slimme modules worden in een nieuwe assemblagefaciliteit in Oldenzaal voorbereid, waardoor productiekosten, ongebruikt materiaal en bouwoverlast tot een minimum worden beperkt. De appartementen zijn hierdoor tot 35 procent sneller te realiseren dan bij traditionele bouw, weet ook directievoorzitter Koert Terhürne van Dura Vermeer Bouw Hengelo. “Hout speelt een grote rol bij Dura Vermeer. Dat uit zich in de 150 Blokje Om-woningen die al zijn gerealiseerd maar ook in onze landelijke ambitie rondom houtbouw. Naast de duurzame eigenschappen biedt hout een zeer aangenaam binnenklimaat. Het lichte gewicht beperkt daarnaast de uitstoot tijdens vervoer en de inzet van groot materieel.”

Primeur in Losser

Woningcorporatie Domijn heeft de primeur in Losser van Blokje Omhoog. Daar worden zestien appartementen gebouwd in drie bouwlagen, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ieder appartement heeft twee slaapkamers en een balkon, met op de begane grond een berging. De assemblage van de appartementen start naar verwachting medio 2021 zodat ‘het stapelen’ na de zomervakantie op de bouwlocatie kan beginnen.

BronDura Vermeer


Redactie

Contactpersoon:
Geen contactpersoon.

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.